pondělí 30. července 2018

Vidět, cítit i chutnat


Milovníci francouzského a zámeckého stylu už po otevření vjezdové brány do areálu pětihvězdičkového hotelu Chateau Herálec rozechvějí nosní chřípí.
Nová kuchyňská zahrada, vytvořená ve stylu francouzské zahrady La Potager, šíří vůni kvetoucích bylinek a šeříků po celém zámeckém parku. Na záhonech se v průběhu roku bude postupně střídat 40 druhů rostlin, pěstovaných samozřejmě v bio kvalitě.
A největší senzace, za vším není profesionální architekt. Zeleninová zahrada vznikla pílí mladého zahradníka Jakuba, který tu chytil (a ne sám) životní náboj. Ostatně je možná jediným zámeckým zahradníkem v České republice s titulem Ph.D. Ale šťastným. A je to vidět. A cítit. I v chuti jídla.
Zámecká restaurace byla zařazena i do průvodce Prague Cuisine, ačkoli je hodinu od Prahy.

FC 4/ 2015
ročník V

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zkoušky z lásky

Připadá mi to absolutně nemožné, ale buď se mi rozbilo vyhledávání, nebo jsem skutečně ještě nikdy nevyzval ke zrušení Vánoc. Tudíž je dost ...